Com donar la teua veu

Per a donar la teua veu has d’ accedir a la pàgina web: https://commonvoice.mozilla.org/ca o bé clicar el botó “Dona la teua veu” que apareix en la pàgina de inici de la web de VIVES. La pàgina web en la que es dona la veu és la següent:

Una vegada dins de la pàgina es podrà gravar la veu de dues maneres:

  1. Sense registrar-se. Si no vols registrar-te a la pàgina nomes has de prémer a “Parla” i gravar la teua veu. Aquesta opció és menys recomanable ja que no coneixerem l’accent del valencià que parles. Si no vols registrar-te però vols saber com has de gravar-te pots anar directament al PAS 3.
  2. Registrante amb el teu correu electrònic. Opció recomenable per a grabar la teua veu, per a configurar amb que accent del valencià te identifiques.

Pas 1. Registrar-se

Per a això, has d’introduir el teu correu electrònic i l’aplicació t’enviarà un codi de verificació al teu correu. A continuació, has d’accedir al teu correu electrònic per a punxar en aqueix enllaç enviat i així verifiques el registre.

Pas 2. Crear perfil una vegada ja registrat

Has d’introduir el teu nom d’usuari, edat, llengua catalan i l’accent quan sale el desplegable. En concret, has de triar un d’entre aquests: Valencià central, Valencià meridional, Valencià septentrional, alacantí o tortosí.

En aquest exemple hem triat el valencià Alacantí.

Pas 3. Recollida de veus

Entrarem en l’opció del menú “COLLABOREU-HI” i punxarem damunt de “Parla” per a posteriorment, gravar amb la nostra veu i repetitivament cadascun dels blocs de 5 frases que apareixen.

Pas 4. Gravar frases

Punxar damunt del microfono per a començar a gravar amb la teua veu la lectura de la frase que apareix.

Com veus en aquesta pantalla, estàs gravant amb la teua veu i amb la configuració del teu perfil els blocs de 5 frases que van apareixent. Quan estan les 5 frases registrades (com es veurà en la part dreta de la pantalla), has d’enviar-les punxant a ENVIAR.

Posteriorment, tornaran a aparèixer 5 frases més per a realitzar el seu enregistrament i així successivament podràs gravar les que vulgues.

En la pantalles de baix, veus un exemple amb 5 frases gravades per a ser enviades.

En cas que vulgues regravar un enregistrament d’una frase perquè ha eixit malament deus premeren la fletxa arredonida i llegir una altra vegada la frase amb la teua veu.